söndag, augusti 06, 2006

Pridetåg och Sossedrabbel

Igår gick jag med ett gäng moderater i det långa Pridetåg som drog genom stan. Detta för att visa Moderaterna och MUF står för en politik där vi värnar om individens frihet inte bara i att yttra sig utan även friheten att visa sin kärlek till någon man tycker om oavsett kön.

Den här helgen bör även utmärkas i att Socialdemokraterna inte har haft några bra dagar. I fredags besökte jag partiledardebatten vid Pride Hosue. Det var ganska tydligt att en pers(S)on saknades. Trots det hade Jens Orback och Mona Sahlin hittat dit samt Marita Ulvskog som enligt SvD satt på första bänk och surade. "Vi blev osynliggjorda" var en kommentar som SvD skrev. Kanske vinklat, men det är ju inte första gången som hycklaren Ulvskog trampar i klaveret. Dessutom när jag stod och pratade med Fria moderata Studentförbundets vice ordförande Saweståhl innan paraden började så gjordes det sken av att sossarnas beteende under Prideveckan inte varit uppskattad ur arrangörshåll. Tycker det är rätt märkligt när de övriga sex riksdagspartiernas ledare samt Gudrun Schyman från Fi samt Nils Lundgrenfrån Junilistan närvarade på debatten att vår käre statsminister inte närvarade.

Kanske visade Görans gest på något annat. Det är ju som sagt några få veckor kvar till valet, och kanske bara några få veckor innnan Göran får lämna sin tillvaro på Harpsund. För att citera Centerpartiets plakat på en ladugårdsvägg i närheten: "Njut av de sista veckorna på Harpsund".

Morgonens stora nyhet är Sossarnas utspel om att förbjuda vinstdrivande friskolor. Tror detta bara är ett steg i deras försök i ett totalförbud av friskolor. Alltid trevligt med stoppa-krossa-kräv.