måndag, september 25, 2006

Centern ett problem för Alliansen?

Tack vare Centerns framgång i valet, vilket gjorde dem till näst största parti i Alliansen har fått Maud att ta till nya tag för att igenom sina förslag. Det började med kvoteringsdebatten. Visserligen är det bra att ha en regering med så jämn könsfördelning som möjilgt, men problemet är att det finns andra grupper som bör övervägas: unga som gamla, invandrare som svenskar.

Problemet är att kvotering en lösning som sätter vissa grupper av människor i offerroller och stämpla dem för att inte vara tillräckligt kompetenta. Dessutom tillhör kvoteringsdebatten den gamla regeringen, och då är det på plats att den nya regeringen med nya idéer finner lösningar. Låt oss nu ta till nya idéer och sluta upp med att förvalta gamla sosse-ideal.

Dessutom verkar Centern tveka i frågan om spelmonopol. Vart försvann tanken om den fria marknaden där andra företag fick komma in och konkurrera?

Nä nu ska vi i Alliansen regera Sverige med nya tag och nya fräscha idéer och inte låta oss bli försvarare av gammal S-politik. Vi är ju ändå de "Nya Moderaterna"