måndag, februari 12, 2007

Helgens distriktsstämma

Har nu återhämtat mig från helgens distriktsstämma. Stämman blev tämligen intressant med många långa diskussioner. Bland annat tog MUF Gävleborg ställning för monarkin efter år av motstånd. I övrigt diskuterades det angående hastighet på svenska motorvägar, införandet av helgdag den 4:e juli (USA´s nationaldag), hårdare tag mot brott och om huruvida tomten är kommunist eller inte.

Helgens stämma blev också en kamp mellan nyliberlisterna och de mer liberalkonservativa. Beslut togs om att använda Engelbrektsbågen i MUF Gävleborgs olika utmärkelser och hedersbetygelser. Också på stämman hade fanborgen placerats på en central plats i stämmolokalen, mycket till de nyliberalas förtret.

Till lunch bjöds på en plockbuffé från Gefle Gourmetservice, mycket gott. Stämman för övrigt förgylldes av ett besök av Fredrik Saweståhl som agerade stämmosekreterare samt Tomas Tobé som höll ett anförande på eftermiddagen.

Kvällen ägnades åt bastubad och sedan fest på kansliet innan man begav sig hem till sig. Dagen efter var det tre trötta mufare som städade upp kansliet efter lördagens bataljer.

För övrigt så valdes en ny distriktsordförande, Linus Fredriksson. Går själv ner på posten som vice DO. I övrigt har vi i år en grym distriktsstyrelse som kommer göra ett mycket bra jobb.

Nu fortsätter vi frihetskampen!!!