måndag, maj 14, 2007

Den senaste veckan....

Har minst sagt varit omvälvande. Tidigt i måndags förra veckan väcktes jag av ett samtal från Academic Work om att de ville ha mig på ett uppdrag i Stockholm omgående. Det blev panikpackande för att dagen därpå dra ner och skriva kontrakt. Sen bar det ut till jobbet på onsdagen. Stället jag jobbar på heter Bestseller, det är ett företag som levererar kläder till bla Jack Jones och Vero Moda. Har jobb som ekonomiassistent med ansvar för fakturor och bokföring.

Hann även en kampanj på Sörbyskolan förra tisdagen. Christoffer Järkeborn från förbundsstyrelsen var uppe för ett besök och passade på att ta de debatter som hölls under dagen. Bemärkande var (eller inte?!) vänsterns ovilja att låta skolorna bestämma mer över sin verksamhet. Djupt inom deras själar verkar det finnas en politiker som vill göra vad som helst för att bestämma så mycket som det går över människors liv. Vi från MUF är säkra på att de som jobbar ute på Sveriges skolor har bra mycket kompetens att forma skolan efter eleverna, inte eleverna efter skolan.

Fick även en länk skickad till mig med en kommentar om vår 1 maj-aktion. Skribenten kallade oss omogna och fåniga. Är det bara omoget och fånigt när högern kör motaktioner och inte när vänstern gör det? Dessutom är det ganska förfärligt att se ssu:arna. Pådrivna av sin megafonförsedda anförare skväder de ut nidord efter nidord. SSU:s främsta uppgift på lokal plan verkar inte att vara att driva politik, utan det verkar vara att vara en intern tävling i vem som skriker högst och är mest "omogen". Kanske någon gammal ombudsman som kan ta dem i örat. Men de kanske är med på saken, vem vet?

Btw, en länk för er som vill stödja friskolorna i Sverige.