tisdag, april 01, 2008

Helgen

Det blev en ganska hektisk helg med idogt resande. Direkt efter jobbet i fredags stack jag upp till Skutskär och sammanstrålade med resten av distriktsstyrelsen för MUF Gävleborg för ds-planering. Det blev en mycket trevlig kväll med god mat, planering, filmtittande samt sällskapsspel som fick fart på oss alla. Efter en sen kväll blev det en tidig morgon me dytterligare planering innan det var dags för städning och avfärd. Sedan begav vi oss in till Gävle där vi uppehöll oss en stund hos Linus innan vi for iväg till Ljusdal.

Där väntade 30-årsfest för Stefan Andersson som till vardags huserar som oppositionsråd i Ljusdal. Det blev buffé på Järnvägs med en privat spelning av coverbandet Ständut Blakk som senare kom tillbaka för att spela för allmänheten. Det var nog det bästa coverbandet som jag har bevittnat, bäst var Pär Hedman som briljerade på sin elfiol. Det blev en mycket trevlig kväll som avslutades tämligen tidigt med tanke på att jag var tvungen att sticka ner till Gävle vid tiotiden på söndag.

Söndagen ägnades på en buss med gamla studentkamrater ner till Stockholm där ett dygns kryssning väntade. Det blev en ganska vild kväll med en hel del galna upptåg. Vi var runt en 100 stycken från Gävle som säkert satte fart på kryssningen. Efter ett dygns kryssande och allmänt kringfarande var det ganska skönt att komma hem igen.

I Gävle pågår fortfarande debatten kring fallet med Adel som nu ser ut att få stanna kvar, vilket vi får hoppas på. Tråkigt nog har oppositionen gjort allt för att göra det här till en partipolitisk sak. Raimo Pärssinen (S) samt Ulla Andersson (V) har inte varit sena med sina populistiska inlägg i debatten. Tomas Tobé som har fått mycket kritik kring sitt ställningstagande har tydliggjort sitt ståndpunkt riktigt bra. Det ska bli intressant att se hur oppositionen hanterar det beslut om arbetskrafsinvandring drevs igenom förra veckan.

Vin & Sprit blir franskt, men namnet på Absolut Vodka kommer säkert bestå. Jag tror inte att den nyblivne ägaren skulle göra det okloka i att ändra namn och design på V&S:s flaggskepp Absolut Vodka. Dessutom innebär försäljningen värd 55 miljarder en skjuts åt stadsbudgeten då statsskulden amorteras ytterligare. Försäljningen leder till minskade räntekostnader på runt 1-2 miljarder per år, att jämföra med 800-900 miljoner i aktiutdelning från som kommer delas ut till staten innan V&S blir franskägt.