onsdag, april 02, 2008

Vill vänstern förneka kommunismens brott?253 akademiker skriver idag i DN Debatt om att "Forum för levande historia utnyttjas opportunistiskt av regeringen för historeskrivning i statens tjänst". Detta för att Forum för öevande i historia har getts i uppdrag att ta fram ett upplysningsmaterial i syfte att informera om kommunismens brott. Tråkigt nog bara att en rad av de framträdande personerna bakom artikeln är kända vänstersympatisörer.

Två av dem föreslog tidigare i mars att man skulle resa ett minnesmonument över attentatet mot fartyget Amalthea, ett skepp som hade lagts i Malmö hamn för att skydda inhyrda gästarbetare under en strejk hos hamnarbetarna. En ung vänsteraktivist placerade en bomb som dödade en och skadade flera. Bemärkansvärt är det att skribenterna föreslår att monumentet inte ska resas för att hedra offren för detta attentat utan i stället manifestera den fackliga kampen, "att vägen till fackliga rättigheter, allmän rösträtt och parlamentarisk demokrati var fylld av motsättningar, dramatiska händelser och återvändsgränder” De skriver att den folkliga uppslutningen kring attentatsmannen ska sättas in i detta sammanhang.

Jag tycker det är beklämmande att de ställer sig bakom de personer som utfört dessa handlingarna. Inga som helst våldshandlingar kan accepteras. Det är dags att vänsterns våld tas på allvar likt högerextremisternas våld. Folk måste få veta, inget sådant här kan få förnekas.