torsdag, maj 08, 2008

Ynkligt

Min DS-kollega Claes har i veckan haft med en insändare i Gävleborgs tidningar. Där skriver att han vid flera tillfällen känt sig hotad av andra människor, jag förstår honom fullt då jag också har råkat ut för en rad tillmälen. Dock väljer en skribent att svara ganska arrogant mot Claes inlägg. Att hålla på med att dra in argument som att det är något man får räkna med när "regeringen genomför sin politik som drabbar de mest utsatta" känns ganska plumpt och inget som har med saken att göra.

Redan innan maktskiftet upplevde vi mufare det som hotfullt vid flera tillfällen. Att känna sig hotad när man vill ut och propagera och diskutera politik med ungdomar är inte acceptabelt oavsett om ens moderparti sitter i regeringsställning. Skribenten "Klarsynt" gör ett riktigt tråkigt intryck där han inte verkar ta avstånd från det faktum att många unga politiker känner sig hotade.

Att Moderaterna kom till makten var på grund av de tillsammans i Alliansen presenterade ett trovärdigt alternativ för Sverige. Självklart ska vi från höger och svara på kritik från alla människor. Men att tvingas utstå hot och trakasserier tänker vi inte acceptera.