söndag, juli 20, 2008

Veckan som gått

Det blev mycket av Iron Maiden denna vecka. Inte minst med tanke på onsdagens konsert på Stockholms Stadion. Det är alltid fantastiskt att se Maiden live, speciellt när Sverige är deras favoritställe. Bruce Dickinson var i sitt sedvanliga publikfriarläge, hans röst till trots lite påverkad av tidigare dagars influensa. Med tanke på onsdagens urladdning lär nästa lördags hårdrocksandakt på Ullevi bli en uppplevelse.

En fråga som har diskuterats myccket förutom FRA denna vecka är SSU:s förslag om att starta en socialistisk friskola. Givetvis var det bara en aktion snarare än ett seriöst förslag. Dock är det intressant att se att SSU fortfarande ligger kvar i frågan driftsformer snarare än kvalitet i skolan. Vi i MUF har varit tydliga i frågan där vi anser att en mångfald av olika driftsformer om det är i kommunal eller privat form. Vi har även sett att de kommunala skolornas drivkraft att förbättra sin utbildning.

I sin plan vill SSU ersätta religion med socialistisk historia. Nu kommer det inte att funka eftersom skolplanen tydligt preciserar att skolan ska främja barnen till kritiskt tänkande kring områden som ideologier och religiösa uppfattningar.