tisdag, november 25, 2008

Helgens stämma

Helgens stämma blev en kul upplevelse, många intressanta debatter blandat med personvalsspänning och galej. Jag får ge en eloge till valberedningen som lyckades pricka in sitt förslag på en person när. Också vill jag ge ett stort lycka till nya förbundsstyrelsen som har mycket att leva upp till de kommande två åren.

Som sig sedvanligt blev banketten både lång och trevlig, den slutade först vid halv två. ;) Bankettens två underhållare, Kreti och Pleti, en duo från den politiska vänstern underhöll oss med ett potpurri av roliga sånger om allt från höger till vänsterpropaganda.

En rolig punkt i programmet var Gunnar Hökmarks entré på stämman, tillika punkten där han valdes till MUF:s tredje hedersordförande. Hökmark är en mycket inspirerande person som tydligt beskriver hur vi i MUF och Moderaterna ska kämpa för att värna om frihetens och demokratins ideal.

MUF tog även ställning för fildelning. Det var tydligt att att MUF vill göra skillnad på upphovsrätt och äganderätt. Fildelningsområdet är en komplex fråga där de aktörer i form av artister och skivbolag måste hitta nya och enklare sätt att förmedla sin musik. Nog sagt att jag inte har så mycket för Timbaktu och hans åsikter, men hans sätt att förmedla sin musik till sina fans är något som många artister borde se upp till. Timbaktu är framgångsrik eftersom han förstår marknaden och utnyttjar den till fullo till skillnad från de stora skivbolagen som vill stöpa om och reglera marknaden samt yppa sin förbudsiver.