onsdag, januari 28, 2009

Socialdemokrater och demokrati

Noterar att Christian Holm, en av alla unga moderata riksdagsledamöter är på krigsstigen igenom mot de lokala socialdemokraterna i Karlstad igen. Senast var det den framgångsrika "Rädda Karlstads ute- och nöjesliv" som skapade mycket liv både på internet och i media. Nästa sak gör mig en mer förvånad.

Tydligen har Socialdemokraterna och Miljöpartiet fått igenom ett förslag om att hålla en kommunal folkomröstning gällande den kommunala skattesatsen. Dock verkar förslaget ganska korkat, varför ska man rösta om en sak som man tar ställning om i de ordinarie valen? Dessutom är ju de tänkta alternativen ganska korkade, rent ut sagt bisarra:

1. Om man är beredd att höja skatterna för att betala för välfärden.
2. Om man vill ligga kvar på samma nivå med viss kostnadsreducering
3. Om man vill ha sänkta skatter med stora kostnadsreduceringar och därmed en kraftigt sänkt välfärd.

Detta är demokrati ur ett socialistiskt perspektiv. Stark välfärd går alltid tillsammans med höga skatt. Dessutom lägger man orden i munnen på Karlstadborna, är inte demokrati att låta människor få bestämma vad de tycker är rätt? Men vill man sänka skatterna och samtidigt öka välfärden, då är det mycket bättre att rösta på några som kan ta snavar för skattebetalarnas pengar.

Dessutom det som kom ut idag, socialdemokraterna kommer inte att bry sig om resultatet, inte minst sagt om Karlstadborna skulle rösta för sänkt skatt. Demokrati är inget sosseord, det slår Karlstads socialdemokrater fast om.