söndag, januari 11, 2009

Utvisa israeliska ambassadören?

Söndagmiddag igen hos mamma och Johan, det är inte så många gånger kvar nu innan deras flyttlass går ner till Halmstad. Känns ju bra att ha ett ställe att åka till på sommarn, lär ju bli några dagar där på semestern.

Gårdagens Palestinamanifestation var välbesökt och högljudd. Dessutom hanns lite flaggbränning med. Det är ju fint att se den trångsynta inställning vissa har till situationen i Mellanöstern. Det snackas proportionalitet när Israel går till attack men görs det när de inte gör det, exempelvis när raketer avfyras in i bostadsområden eller när civila sprängs till döds på något café i centrala Jerusalem? Antalet civila palestinier hade säkert kunna vara avsevärt mindre om Hamas inte hade bedrivit sin krigföring mitt ibland oskyldiga civila.

Numera bedriver Ung Vänster en Facebookkampanj om att utvisa Israels ambassadör. Det är vänsterns melodi, att först slå på käften och sen förhandla. Vi som bäst står upp för frihetens ideal och som värnar om israelernas frihet från qassamraketer och palestiniers frihet från Hamas förtryck har en annan melodi. Tolerans för båda sidor är den enda vägen att gå för att skapa fred, samt att ta avstånd från de som kämpar mot frihetens och demokratins ideal.