tisdag, januari 20, 2009

Välkommen President Obama

Foto: expresssen.se

Barack Hussein Obama är den 44:e presidenten. Idag tillträder han USA i en tid då förändring är nödvändig. Jag är fortsatt avvaktande till vad Obama kommer att åstadkomma, särskilt med hans inställning till frihandelspolitiken. För att världen ska komma igen efter den finanskris som råder är det viktigt att främja handel över gränser. Handel är det viktigaste redskapet för att främja demokrati, frihet och tillväxt.

Vidare kommer hans Irakpolitik vara i fokus. Ambitionen är att få ut alla stridande amerikanska trupper ur Irak på 16 månader. Det är ett väldigt ambitiöst mål, men ingen ambition som får äventyra det som är viktigast, det irakiska folkets strävan efter demokrati och frihet från de som inte delar våra ideal får inte äventyras. Det är nu som de fredsbevarande styrkorna ar en betydande roll i att beskydda det irakiska folket och uppbyggnaden av ett land strukturellt som demokratiskt.

Idag är det fest i Washington D.C. Imorgon är smekmånaden över, då är det dags att att på allvar sjösätta den politik som ska styra utvecklingen i USA och resten av världen för fyra år framöver.