söndag, februari 15, 2009

Idioterna på Konstfack

Det verkar som det har blivit en trend bland eleverna på konstfack att sabotera det offentliga utrymmet. Det har säkert inte undgått den beläste den incident med den kvinnliga eleven som för några veckor sedan fick sig själv inlagd på psykakuten, spottade på personal och orsakade mycket skada, såväl mot de övriga patienterna samt för skattebetalarna. Det hela skapade en hel debatt kring vad som är accepterad inom konsten, vilka gränser som finns och vilken respekt som finns det offentliga.

Tydligen verkar det senaste bekräfta att det inte finns några gränser, att allt är accepterat och det inte finns någon respekt för det som skattebetalarna finansierar. Notan för skattebetalarna den här gången landade på drygt 100 000 kr. Det går ju att fundera på vad de pengarna kunde ha använts bättre till. Dock är det inget som Konstfack verkar bry sig om. I deras värld verkar allt som har med konst att göra stå helt över respekt för det allmänna.

Nu är det dags att det görs något, 126 miljoner går årligen går till Konstfack och dess verksamhet. Det är dags att börja diskutera om vi skattebetalare verkligen ska behöva stödja en sådan typ av verksamhet.