tisdag, mars 24, 2009

Den socialdemokratiska dubbelmoralen

I en stunden kritiserar Vanja de höga bonusarna, sen ertappas hon själv med att ha godkänt bonusar i AMF, det senaste är att LO själva drev på höjningen enligt andra styrelsekollegor. I det här läget borde hon göra det rätta och stå upp för vad hon har gjort. Minns ni Stegö Chilo och Maria Borelius? När liken vädrades ur stod de i skamvrån, fick erkänna sina misstag och lämna sina ministerposter allmänt förnedrade. Men gör Vanja samma sak? Nej, hon snarare förnekar att hon har varit deltagande. Men varför skriver hon då under protokollen?

Är det här något ovanligt inom arbetarrörelsen? Inte i min mening. Det är ett ständigt problem att personer inom arbetarrörelsen sitter på dubbla poster, i ena stunden ska de företräda sin medlemmar, sedan tar de beslut som drabbar just medlemmar, värt att nämna var LO Gävleborgs ordförande som satt i Gävle kommunstyrelse, en av Gävleborgs största arbetsgivare. Skillnaden är tydlig, borgerligheten genomför också misstag, men de har nog mer stake att stå upp och erkänna sina misstag. Att förneka och sopa under mattan är en paradgren inom arbetarrörelsen.

För er som finner stort nöje i att beskåda LO-basens allmänna debackel och har hyst lite agg mot fackföreningsrörelsen i allmänhet rekommenderas följande klipp

Läs mer här, här, här, här, här och här