måndag, april 20, 2009

Ahmadinejad= Kalle Larsson

FN:s rasismkonferens i Geneve blev det haveri som många hade förfärat. Tydligen är märks det allt tydligare att FN har blivit en öppen spelplan för anti-demokratiska krafter att spy galla över världsamfundet. Bland dem den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad som väljer dessa forum som ett medel att fälla rasistiska tillmälen mot demokratiska stater. Jag försvarar inte de misstag som Israel har gjort, men diplomati borde handla om respekt. Att ge en örfil och sen försöka förhandla är inte rätt grepp.

Bland dem som delar Ahmadinejads uttalande är inte vänsterpartisten Kalle Larsson. Det om något visar Kalles syn på demokratiska syn, men också på varför vänsterns syn på internationell solidaritet är en bristvana. De vill gärna måla upp sig som företrädare när det gäller den internationella solidariteten, men vänsterns demokratiska arv plus deras stöd till anti-demokratiska krafter som Hamas är mins sagt förfärande.

Vad man borde inse att Kalle Larsson och resten av Vänsterpartiet inte är en pålitligt källa när det gäller värnandet om internationell solidaritet, försvarande av demokratiska värden som yttrandefrihet etc. Det är genom dialog man kan bygga ett konstruktivt samarbete, främja en demokratisk utveckling i områden som Gaza och Östafrika. Kalle Larsson och resten av Vänsterpartiet har sedan länge spillt ut sin trovärdighet i den frågan.