fredag, februari 26, 2010

Veckans bloggdebatt: Makten först, sen tar vi bort allt

Det är dags för summering av veckans bloggdebatt. Det var en intressant söndagkväll när Miljöpartiet gick ut och sa att reformen gällande hushållsnära tjänster inte skulle avskaffas helt. Sen tog debatten fart och situationen blev än mer förvirrad, för vad ville egentligen Miljöpartiet? Jo de vill inte ta bort reformen nu, men senare. Pauspolitiken fick ett nytt ansikte. Sedan kom Mona Sahlin in i bilden och förvirrade eller tydliggjorde situationen om man nu vill tolka det på det viset. Mona gjorde det tydligt:

"– Den ena är om man bör göra det konjunkturanpassat. Den andra är att kan man rikta delar av det till exempelvis de äldre, sade Mona Sahlin."

Det innebär tydligt att barnfamiljer går miste om det från dag ett, och när väl konjunkturen vänder upp förlorar alla, till och med pensionärer. Härligt Mona, det är precis så här som socialdemokrati fungerar. Tron att staten bäst kan bestämma över människors livssituation och totalt skita om de sopar undan benen på många familjer. Vad gäller härvan kring oppositionens velande kring RUT-avdraget kan vi vara säkra på det, reformen kommer med all sannolikhet att försvinna. Om det sker direkt efter valet eller senare vet vi inte. Men vad vi vet finns det en Lars Ohly som är beredd att döda reformen så fort han får möjligheten.

Bloggar: Magnus Andersson, Seved Monke, Kent Persson, Dayana Jadarian, Per Altenberg, Jonas Pettersson, Kent Valdermarsson.