måndag, februari 08, 2010

Vänsterpartiet använder tragedi som politiskt slagträ

Att två svenska soldater dör i strid påminner oss bara om hur viktigt det är att Sverige deltar som en av alla de länder som befinner sig i Afghanistan för att på bästa möjliga sätt skydda dess befolkning. Att leva i fred och frihet är inte alltid givet för alla, därför är det viktigt att vi alla kan stå upp för dem som önskar leva utan förtryck och hjälpa dem i den mån det går. Sverige har spelat en stor roll i många konflikter, både militärt och diplomatiskt. Det ska vi fortsätta med.

Dock var en av mina tankar när dödsbeskedet kom igår, säkerligen kommer detta användas som argument hos dem som helst av allt önskar att vi inte var där. Och det tog inte många timmar innan Vänsterpartiet kastade första stenen i sjön. Låt mig säga detta, jag har inget emot att folk tycker olika och därmed diskuterar jag gärna utifrån varför de tycker så. Men att använda två soldaters död, eller att använda vilken tragedi som helst för att försöka gynna sin egen åsikt är bara tarvligt.

Johan Palmlöv och Gunnar Andersson åkte dit på egen vilja. Det tog ett beslut att inte åka från någonting utan att åka till någonting. Det är syftet med varför Sverige sänder fredsbevarande trupper ut i världen. Det är en del i det solidariska ansvarstagandet att stå upp för att andra människor som vill leva efter de ideal som vi tar för givet. Att använda våld för att försvara civila är alltid nödvändigt då motståndet allt som oftast inte skyr att använda våld mot militär som civila. Johan Palmlöv och Gunnar Andersson dog för att de ville försvara andras rätt att leva. De ska hedras för det och inte användas som något politiskt slagträ.

Media: AB, AB, AB, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, Svd, SvD, SvD