tisdag, mars 02, 2010

RUT ska bort: Ohly-rödgröna 1-0

Så har Lars Ohly och Vänsterpartiet fått igenom sitt krav på resten av oppositionen gällande de hushållsnära avdragen. Det är lika enkelt som det egentligen brukar vara. Vänsterpartiet har aldrig respekterat den enskilda människans livsval utan sätter alltid systemet framför individers rätt att forma sin egen vardag. Att nu oppositionen nu går ut och säger slutligen att RUT-avdraget ska bort är en spik i kistan för de tusentals människor, i stor synnerhet kvinnor som fått ett jobb tack vare regeringens hushållsnära avdrag.

Nu är beskedet tydligt vid en rödgrön valseger. Barnfamiljen ska få det svårare att få vardagen att gå ihop. Rune, 85 år gammal ska inte längre få sin trerummare städat för 130 kr mindre i timmen än vad det kostar att anlita hemtjänsten. Att de rödgröna på allt hade magen att presentera den under en träff med pensionärsorganisationerna visar på deras mantra att ständigt svika de äldre. Man kan ju undra vilket nästa dråpslag som de rödgröna levererar mot Sveriges äldre (Till hurraropen från Helle Klein) . Den utlovade skatteutjämningen ligger ju nära tillhands.

Bloggar: Kent Persson om det slutliga beskedet, Rolf om Ohly och de rödgrönas cyniska värld. Linnéa om Ohly seger över oppositionen.
Media: AB, AB, DN, DN, DN, DN, Exp, Exp, Metro, Newsmill, SR, SvD.