tisdag, april 06, 2010

Bringing back No 10

6:e maj är dagen då Storbritanniens befolkning får möjligheten att påverka de kommande fem åren. Från att ha gått i tre år med en premiärminister som ingen har valt, får de nu chansen att påverka vem som ska få sitta innanför den berömda svarta dörren på 10 Downing Street. I skrivande stund blir näste premiärminister David Cameron, mannen som omformat de konservativa under sin tid som oppositionsledare och ledare för Tories.

Storbritannien är ett land som under de senaste åren valt den väg som många socialister inklusive de svenska socialdemokraterna har velat ta för att hantera krisen. Resultatet är inte särskilt smickrande för Labour. Ökande arbetslöshet, mer än fördubblad statsskuld, ett budgetunderskott som ständigt ökar, och Gordon Brown och hans finansminister Alistair Darling fortsätter att vidga plånboken och öka de offentliga utgifterna. Höjda skatter och ökade skulder är inget den brittiska befolkningen valde. Nu har de chansen att välja, om framtidens Storbritannien ska formas av ett Big Government eller av ett Big Society. Min förhoppning är att Storbritannien får en framtid de kan tro på.

"And
we believe that everyone have the right to be unequal, but to us every human beeing is equally important" - Margaret Thatcher

Media:
AB, DN, Exp, SvD

Bloggar: Alfred, André, Jenny