onsdag, april 07, 2010

Cameron vill också prata om verklighetens folk

Jag har länge varit positiv till David Cameron sen han fick ett mandat att utveckla Tories och leda dem till ett återtagande av makten. Labours och dess förre ledare Tony Blair fick äntligen en motståndare som kunde stå upp emot Blairs retoriska skicklighet. David Cameron har växt från ledare av de konservativa till en person kapabel att ledare hela Storbritannien. I många meningar tycker jag att hans inställning och Tories sätt att kampanja ligger mycket i den retorik som Kristdemokraterna här hemma försöker förmedla.

"Storbritanniens underskott i statsbudgeten förväntas bli 12,9 procent av BNP år 2010. Statsskulden dubblas på fyra år från 44,2 procent av BNP 2007 till 88,2 år 2011." -
Andre Assarsson

"The great ignored" som på något sätt skulle vara den brittiska motsvarigheten till "Verklighetens folk". Människor som gör det där vardagliga, betalar skatt driver fabriker, håller våra gator trygga etc. De som ofta inte nämns men som vill veta vart landet är på väg. Till skillnad från Sverige valde Storbritannien och de styrande i Labour en annan väg genom krisen. Labours väg ur krisen fortgår genom ökade offentliga utgifter, höjda skatter på arbetsinkomster, en spiral som på många sätt är förödande för den återhämtning. Någonstans måste det tas nya tag, det kan vara smärtsamt att dra in på något, men den väg som Storbritannien är på väg mot håller inte i längden och verklighetens folk i Storbritannien får lida.

Storbritannien står inom mindre än en månad inför ett val som av Cameron beskrivs som det "viktigaste" valet för den här generationen. Det är antingen fem år till med Gordon Brown mot hoppet om en förändring av den väg som Storbritannien är inne på. Politik handlar mycket om att förmedla hopp och en vilja att genomföra saker. Tories har valt sin väg, de går till val med ambition om en ljusare framtid för Storbritannien De går till val med positiva vindar, förmågan att ta diskussionen med väljare om att en annan väg. Glädje är något som måste prägla Tories valrörelse. David Cameron är den som kommer spela den avgörande rollen om han själv ska få träda in på 10 Downing Street efter den 6 maj.