torsdag, maj 06, 2010

The Blue Revolution

David Cameron är med högsta sannolikhet Storbritanniens näste premiärminister, Sveriges statsminister heter förhoppningsvist Fredrik Reinfeldt även efter 19 september. När britterna går till val är det med förhoppningen om en ny bättre framtid. Tretton år av Labourstyre, en ekonomi i djup kris behöver en nystart, en nystart som få tror att Labour har förmåga att genomföra. De konservativa har gjort klart, det krävs stora uppoffringar för att vända den nedåtgående trenden. Imorgon ska det vara David Camerons tur att stiga in i 1o Downing Street och påbörja arbetet med att återställa Storbritanniens heder.

Dagens ljuspunkt som förstås möter kritik är Demoskops mätning om Alliansens övertag i opinionen. Varför denna snabba förändring? Det är en märkbar stor förändring, om 10,5 procentenheter som förändringen handlar om. Det blir ju ganska märkbart, inte bara med tanke om de goda siffrorna, egen majoritet för Alliansen, stort tapp för Sverigedemokraterna om detta hade varit valresultat. Trots allt ska vi vara nöjda i Alliansen, arbetet för att säkra ytterligare en mandatperiod kommer bli tufft, det är två alternativ som kommer göra allt i sin väg att ta makten över Rosenbad. Det är förstås viktigt att Alliansen gör det här på premisser att man vill ha makten för att förändra människors vardag till det bättre, detta på grunderna att människors frihet över sin egen vardag ökar.

Om valet i Storbritannien ger Moderaterna fördelar får vi se. David Camerons vilja har varit klar, konservativa ska inte föra en oansvarig ekonomisk politik som Labour, där har de säkerligen hämtat mycket från den svenska regeringen. Labours politik och hanterande av den brittiska ekonomin är något som de svenska socialdemokraterna har viljat ta efter. Gör britterna det valet att de inte accepterar Labours politik kan det antagligen sända vindar även till Sverige. Det kan säkerligen användas av Moderaterna och Alliansen som en devis, britterna accepterar inte en oansvarigt skött ekonomi, det gör inte Alliansen heller. På det sättet och vårt hårda arbete ska den blå vind som blåser genom Europa även fortsätta blås i Sverige.

Bloggar: André, Kent, Krohniskt, Tokmoderaten.
Media: DN, DN, Exp, Exp, Exp, SvD, Svt, Svt.