onsdag, maj 05, 2010

Dagens rödgröna röra

Jag har sett Mikaela Valtersson som ett starkt kort inom de rödgröna, hon är trots allt en stark kandidat att ta över som det kvinnliga språkröret i början av nästa år. Trots allt börjar jag nu undra över hennes egentliga tankegångar. Inte minst med tanke på att Sveriges Radio frågade henne kring de rödgrönas fastighetsskatt. Det är för för mig helt oförståeligt att man ska vara tvungen att betala skatt för något som man redan delvis har betalat med beskattade pengar.

Det är förstås oförståeligt att man skulle låna till skattesänkningar, det är ju inte det som Alliansen gör, de tar bara lite mindre från skattebetalarna varje månad. Trots allt ser det ut attt vara rimligt i Mikaela Valtersson retorik, som vi nu har förstått att det enligt de rödgröna inte är rätt att låna till skattesänkningar. Trots allt tycker hon att det är rimligt att låna för att betala skatt. Whoops, den som är satt i skuld är inte fri brukar det heta. Men det här är ju bara urbota dumt. Vad är egentligen Mikaela Valtersson intention med detta utspel? Är detta något nytt grepp?

"Hej, vi värnar om rättvisa, därför måste vi ta ut lite skatt, men vi bryr oss inte om du har råd att betala, för du kan ju alltid låna"

Det här är ju ren idioti Mikaela, antingen kan folk välja ett solidariskt skattesystem där fler har råd att betala sin skatt, och förhoppningsvist lite mindre när fler betalar. Det är ju ändå det som är solidariskt när fler människor bidrar än färre. De rödgröna bryr sig dock inte om det, allt åt alla och då är det bara att betala för sig, oavsett om du har råd eller inte.

Bloggar: Edvin.
Media: SvD.