torsdag, maj 20, 2010

Inga kan provocera som CUF

Elias Giertz är en ny förmåga inom Centerns Ungdomsförbund. Helgens nya kampanj med deviserna "arbetsmarkanden är ett jävla skämt" och "Fuck facket 4-ever" var ju inslag som redan upprört en hel del och fått många s-bloggare att slå bakut. Varför är det på det viset? Kanske för att CUF slår in en kil i den institution som de svenska Socialdemokraterna värnar allra mest, fackföreningsrörelsen.

Jag var personligen imponerad över att CUF vågar vara lite icke-PK, det måste vi inom ungdomsförbunden vara för att politiken ska kännas lite spännande för oss unga politiskt aktiva. Nu gick Alias ut med en debattartikel som upprörde, inte bara för artikelns innehåll, utan för att den kom från en person som inte borde ha något att säga pga av hans ålder, han är ju ändå bara 14 år.

Jag är lite imponerad över vilken förmåga CUF har att provocera. Man kan säga att ju mer det upprör, ju mer rätt har man. För inget är så upprörande att visa på hur orättvis motståndares förslag är. CUF får återigen in ett tjuvnyp, ett tjuvnyp så känsligt att det upprör minsta socialdemokrat, för inget kan väl vara så känsligt som att en 14-åring visar sig ha ett bättre förslag än en en partiledare som har ambitionen att bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Som grädde på moset bjuder Elias på en liten hälsning.Bloggar: Ingrid, Johan, Magnus.