tisdag, juni 08, 2010

Är Ohly bara obegåvad eller bara helt ärlig?

Ohly vill sänka skatten för elitfotbollsspelare men höja för elitmänniskor inom svenskt företagande. Jag undrar egentligen hur Mona och Co ser till hur denne person vill utveckla svenskt företagande och svensk ekonomi. DN gör en artikel av en man som bygger bilden av att vara ett större hot än de rödgröna i helhet. En man som ser svar emot människor som nått framgång inom jobb och företagare. Det är en oerhört konstig bild där prestation inte är sig lik den prestation som han ser inom just idrotten. Vad säger han om de som inte lyckas inom idrotten? Skulle det då vara orättvist för dem likt de med lägre löner inom arbetslivet?

Jag tycker det är fantastiskt med människor som lyckas, idrottare som företagare. De har lagt ner mycket med tid för att nå framgång och skördar nu frukterna av sin egen framgång. Idrottare som gör succé i proffsligor, skriver lukrativa kontrakt är värda alla sina pengar, de sätts ett krav på dem att prestera, och framgången av deras prestation brukar allt som oftast ge resultat rent lönemässigt. Varför ska då inte företagare eller karriärmänniskor få ha den möjlighet? Varför det missunnat av Lars Ohly att dessa människor som har offrat tid och pengar för att bygga upp sitt företag, skapat arbetstillfällen och bidragit till tillväxt inom svens ekonomi?

Jag vill inte säga direkt att Ohly är obegåvad, detta är hans sanna jag. Ohly hatar fritt kapital, Ohly hatar fritt ägande, Ohly hatar fritt företagande. Hela hans och hans smygkommunisters idé bygger på att klämma åt framgångsrika personer som råkar tjäna mer på eget arbete än andra. Hela intervju som DN gör ger en ryslig känsla av obehag kring en man som gärna skulle vilja sätta sin fot innanför Finansdepartementets dörrar. Jag bävar likt många av Sveriges företagare inför det scenariot. Frågan är inte om de rödgröna är det stora hotet mot svenskt företagande, det är frågan om om inte Lars Ohly är det största hotet.

Bloggar: Adam, Edvin, Jesper, Jesper S, Johan, Motpol, SvD.