tisdag, juni 15, 2010

Blir det några (s)(v)ar?

100 frågor som kräver svar, Jag undrar hur många svar vi får. Alliansen gör en offensiv och kräver besked av vänsterexperimentet. Utspelet skapade dock en direkt reaktion, jag tycker självklart att Alliansen har att svara på vad de vill i nästa mandatperioden. Därför görs deras valmanifest i augusti oerhört viktigt för att de ska kunna förvalta sitt förtroende. Men låt oss stanna vid de hundra frågorna. Hundra frågor som avgör framtidens Sverige är det som Alliansen nu ställer till vänsterexperimentet. Och vad än Ibrahim Baylan tycker, är det frågor om de vänsterexperimentets politik, och bara de vänsterexperimentet kan svara på dessa. För hur skulle Alliansen svara på om de tänker höja skatten för vanliga inkomsttagare? Självklart blir det ett nej, därför blir svaren nödvändiga för ett alternativ som visar på en politik rent skadlig för Sverige.

Jag tycker det är kaxigt av Alliansen att gå ut med detta utspel, viktigt är dock att förmedla sin egen politik och jag hoppas på en rad utspel den närmaste tiden, likt den den gemensamma rapporten om framtidens företagande som min nära partivän Tomas Tobé var med och tog fram. Alliansen har tidigare visat på förmågan att komma med gemensamma överenskommelser, förra valet bjöd på sexton större överenskommelser om hur de vill ta ansvar för Sverige. Det nya vänsterexperimentet har sent om sider presenterat en skuggbudget, men det är en skuggbudget till en tilläggsbudget, var fanns skuggbudgeten till den riktiga budgeten som presenterades hösten 2009?

Om nu det socialistiska vänsterexperimentet väljer att svara på frågorna direkt får vi se. Imorgon är det den sista partiledardebatten i riksdagen inför det kommande valet. Det kommer nog märkas att det drar ihop sig nu. Två alternativ står mot varandra, ett är det alternativ som tagit Sverige genom den allvarligaste ekonomiska krisen på 80 år. Det andra är ett alternativ eller rentav ett experiment som mycket vill återgå till det som var innan valet 2006, en politik som av kritiker är ofullständig för att den inte går ihop. Om nu Sahlin, Baylan och de andra väljer att svara återstår att se, vi får kanske höra något imorgon.

De 100 frågorna (OBS! Pdf-fil)

Bloggar: Jenny, Kent, Mark