onsdag, juni 02, 2010

Nu tar vi greppet om de unga

Efter de senaste dagarnas tråkiga nyhetsflöde är det skönt att se lite ljuspunkter på annat håll. Alliansens stora ackilleshäl ser ut att bli deras stora fördel, ungdomarna är en enormt viktig väljargrupp, särskilt i det här valet. Som aktiv i det Moderata Ungdomsförbundet ser jag de unga väljarna som vår stora utmaning, arbetet med att locka dem inte bara till att rösta på Moderaterna utan också bli medlemmar i MUF är ett arbete som tas på största allvar varje dag av dess medlemmar.

Nu märks likt många andra mätningarna en vändning. De rödgrönas övertag i opinionen börjar avta. Med fler mätningar efter varandra som säger samma sak blir det tydligt att en ny trend i opinionen har inträffat. Det är förstås glädjande, valrörelsen blir allt mer en tid som man kan gå in i med välbehag, känslan av att ha opinionen med sig gör det hårda arbetet att locka väljare ännu lättare.

Om man ska analysera vändningen börjar jag tro på den snabba analysen som ges av Metro, Fredrik Reinfeldt är en person som drar upp opinionssiffrorna. Det är en fördel för Alliansen då valet mycket kommer att handla om vem som väljarna ser som statsminister efter valet. Monas låga förtroende även i egna väljargrupper mot Reinfeldts höga förtroende även utanför sina egna väljargrupper. Det är mycket av det som Alliansen och Moderaterna måste spela på för att förtjäna väljarnas fortsatta förtroende.

Media: Metro (OBS! Pdf-fil)
Bloggar: André.