torsdag, juli 15, 2010

Hur långt kan Melins hyckleri gå?

Inte ens när dementin finns på band, inte ens när Expressen publicerar samtalet mellan Regeringskansliet och Aftonbladet vill ansvarig utgivare Lena Mellin kännas vid någon dementi. Inte en, inte två, utan tre gånger har dementin kommit gällande de anklagelser som Aftonbladet har riktat mot Sven-Otto Littorin. Men problemet är i nuläget Aftonbladets hyckleri. De är så pass fisförnämnda att dementier förmedlade av ansvariga pressekreterare inte håller för dem. Det skulle komma från den anklagade direkt. Och såpan fortsätter alltjämt, Totto mot Aftonbladet och dess ansvarige utgivare Lena Mellin som pådyvlat att Aftonbladet "aldrig hade" publicerat detta om Littorin hade dementerat. Ska man tro på detta hyckleri, trots min cyniska hållning har jag svårt att tro att Aftonbladets skulle undvika en sådan här historia även om Littorin hade dementerat direkt till dem.

Det är inte direkt förvånande att Aftonbladet och Lena Mellin vill erkänna något fel. Dagens kamp mellan Expressen och Aftonbladets renderade endast i en motattack från Lena Mellins sida om att detta var
"trams". Det är ju bemärkande vilken respekt hon har för regeringskansliets pressekreterare, ansvariga för statsrådens mediala kontakt. Min förhoppning är väl att Lena får hoppa bakåt några rader i pressrummet, lite barnsligt, men medier fyller en viktig roll i samhället och Lena Mellin har misskött den rollen flagrant genom sitt konstanta hycklande.

Emellertid befinner vi oss i en situation där Aftonbladets grunder blir allt svagare. Det är en situation där ord står mot ord, inget går att utreda och Aftonbladet vill inte gå in närmare på vad de har, för det behöver de egentligen inte. Enda rimliga anledning är att detta leder till ett förtalsärende. Media ska förstås granska, men ingen ska behöva utstå detta hyckleri och falskspel som nu tornar upp hos Aftonbladet. De visste väl att denna historia dementerades, men de brydde sig inte om det. De publicerade ändå, för viljan att sälja lösnummer, eller ledarskribenternas illvilja att producera Alliansfientliga krönikor var allt för stor.

Tramsigheten har fått ett ansikte, det är Lena Mellin ansikte som pryder det numera. Hon gör sin egen lilla show av att hon inte kändes vid någon dementi. Hela storyn känns än mer rutten, Aftonbladet vägrar syna vad de har i detta fall. Det är deras tramsighet som överskuggar allting. De har visat på att de trots dementin, publicerat en story som orsakat mycket skada, särskilt Littorin och hans närmaste.

Bloggar:
Mary, Kent, Tokmoderaten, Medborgarperspektiv.
Media:
DN, DN, Svd.