måndag, augusti 23, 2010

Det skulle bli en kul valrörelse

Ful men kul valrörelse är vad Sofia Arkelsten, min av mina politiska favoriter brukar uttrycka om denna valrörelse. Det är sant, för minst sagt har det varit kul än så länge. Att CUF anser att arbetsmarknaden är ett j*la skämt är en sak. Nu framstår många av de rödgrönas förslag som rena skämt. I förra veckan var det Socialdemokraternas tur att presentera ett förslag om hur stressiga Stockholmare skulle få mer tid över i vardagslivet genom kunna ta med smutsltvätten till tunnelbanan där en personlig butler skulle kunna bistå dem med alla vardagliga bestyr. Allt för att komma undan debatten om varför de tycker så illa om RUT.

Idag drar Miljöpartiet sitt strå till stacken genom att förklara sitt grepp mot bristerna i äldrevården. Det ska anställas clowner i äldrevården. Jag skrattar högt av förtjusning, inget kan väl vara sämre än att liva upp äldre människors vardag. Tusentals nya kulturarbetare skulle enligt Ezabelle Dingizian kunna få en sysselsättning inom äldrevården. Som om det vore det viktigaste för äldre nu. Det hela blir lite flummigt igen, och när butlerdebatten håller på att ebba ut kommer clowndebatten upp i ljuset. Inget prat om att öka äldres valfrihet i vården, inget prat om att underlätta vardagen och ge större inflytande för alla de hjältar som sliter för att hjälpa de äldre.

Det är roligt med stolliga förslag, det har vi fått gått om. Socialdemokraterna bjöd på sig själva förra veckan, Miljöpartiet denna vecka. Nu står Vänsterpartiet på tur. Ska man vara vaksam nästa måndag inför nästa roliga utspel? Sanningen är den när man brister i konkreta förslag leder det till att man gör tafatta försök till att göra sig trovärdiga. Idag gjorde Miljöpartiet denna veckas luftpastej, vi som finner politik underhållande har fått vår dos, det är vi djupt tacksamma för. Samtidigt arbetar Alliansen för att skapa mer valfrihet, högre kvalitet och högre kompetens hos personalen. Äldrevården är ju som sagt inget skämt.

Media: Jenny, Moderatprat, Tobleronepolitik.