fredag, augusti 20, 2010

Ett läge som pekar på den stora osäkerheten

Återigen pekar Synovate den osäkerhet som finns bland väljarna. 22,2 procent osäkra väljare är ett gissel i sig, det visar på vilka insatser som behövs fram till den 19 september förrän folk kan koppla av. Den utjämning som sker ser jag som rätt naturlig i valrörelsens slutskede, det är nu enormt viktigt att peka på skillnaderna i politik, det borde inte vara några svårigheter. Det är två alternativ med två olika vägval för Sverige. Samtidigt ser läget i Alliansen ut att stabiliseras, övriga tre partier stärker sina positioner vilket förstås visar på att mindre partierna också nu får större utrymme.

Även om vänsterkartellen nu tar in på Alliansen är det med medvetenheten om att ett parti kan riskera stjälpa för dem. Vänsterpartiet befinner sig i ett högst osäkert läge, nu kanske det läggs mer fokus på hur Vänsterpartiet ska klara fyraprocentsspärren än just Centern och Kristdemokraterna. I mitt tycke vore det en högst önskvärd situation. Nu befinner vi oss i ett väldigt osäkert läge, men ett läge som kan leda till ett önskvärt scenario, en Alliansregering och en riksdag utan Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Den utvecklingen är värd att sträva emot.

Jag finner egentligen ingen oro till opinionstappet. Det är så pass osäkert att alla de som arbetar för valseger, inser vikten av att göra ett hårt arbete fram tills vallokalerna stänger. Dock blir valrörelsen den mest intressant och den mest spännande. Jag förstår Peter Anderssons nerver, det här är en thriller i sig, och det är väljarna som regisserar. Nu ska det politiska skådespelet få underhålla väljarna under en månads tid. Det är frågan för vem som ridån går ner för.

Bloggar: Robsten.