lördag, augusti 28, 2010

Marie Linder får ändå bära hykleriets ansikte

Det har varit många turer sen LO:s kampanj om Alliansen upp-och-nervända politik kom ut den 16 augusti. Problemet för LO, som står under valet bidrar med insatser värd upp emot 630 miljoner kronor för Socialdemokraterna är en kampanj som går tvärs emot många av deras egna medlemmars vilja. Att en betydande del av medlemmarna röstar på det alternativ som LO attackerar, att mer än hälften av medlemmarna inte tycker att man skulle ha bedrivit denna kampanj, är något som förbises av LO. Problemet ligger inte bara där utan hos några av de som är ansvariga för denna ful-kampanj, inte minst Marie Linder, kommunikationschef för LO.

Problemet för Marie Linder är hennes ställning, inte bara inom LO, utan också inom det socialdemokratiska arbetarpartiet. Genom Per Ankersjös gedigna inlägg bjuds man på insikten om en person som visserligen gör detta i en roll som kommunikationschef för LO, men som ändå spelar en stor roll inom Socialdemokraterna. Ärligt talat Marie Linder, jag bryr mig inte om era fakta skulle stämma i en mediegranskning, det är ditt och LO:s konstanta hyckleri som äcklar mig. Ingen har spelat en så stor roll i att smutskasta regeringen som LO har gjort, och även om det har skett i LO:s regi tar det inte skenet av att detta handlar om en socialdemokratisk anti-Alliansenkampanj. Det är ändå i deras ledband som LO går.

För LO bryr sig inte om sitt eget ansvar för sin organisation och sina medlemmar. Marie Linder kan inte lägga över allt ansvar på regeringen för att hennes (LO:s) medlemmar har de lägsta lönerna, de tyngsta jobben, de flesta arbetsskadorna och lättast att förlora sitt jobb. Det är här som LO:s ansvar som arbetstagarnas organisation kommer in i handlingen. I det läget kan inte Marie Linder komma ifrån sitt flagranta hyckleri Hon är ansvarig för en socialdemokratisk smutskastningskampanj, under LO-flagg bekostat med LO-medel. Partiet tackar dig för din insats brukar det heta, Marie Lindgrens problem är hennes engagemang för Socialdemokraterna. För den kampanj hon ansvarar för är tänkt att gagna det parti som hon själv sitter i.

Media: SvD.