söndag, augusti 22, 2010

MUF vann Sergel, Alliansen dominerar SIFO-natten

7,6 procent, 538 089 röster, ett opinionsförsprång till trots, men Alliansen dominerar denna lördagnatt. SvD/SIFO:s senaste mätning visar på en allians som inte påverkats av de motgångar som har varit under sommaren. Om de ekonomiska prognoserna visade på Alliansregeringens ansvarstagande, visar SIFO på Alliansens förtroende hos opinionen. Att hämta in ett tjugoprocentigt underläge är en bedrift i sig, därmed är 7,6 procent inte särskilt mycket i jämförelse. Men det är mindre än en månad kvar till valdagen. Hur vänsterexperimentet hämta in det här?

Socialdemokraterna skämmer nu ut sig genom att släppa en rapport som försöker förleda folk från verkliga fakta. Det är inte överraskande, vi får säkert se mer av det här. Socialdemokratin ter sig mer desperat när de inte förmår att stå för sin egen politik, utan måste komma med rena lögner. Trots allt så visar det sig nu att de befinner sig i ett moment 22. När Alliansen pratar om sin politik växer de i opinionen, när de rödgröna pratar om Alliansen stärker det Alliansens förtroende, och när Socialdemokraterna pratar om sin egen politik stärker det Alliansen. Situationen kan märkas kritisk för de socialdemokratiska strategerna.

MUF vann slaget om Sergels Torg. Eftersom MUF kunde leva efter de förhållningsregler som fanns gällande affischering på gator och torg, vann de slaget mot en bitter skara SSU:are och Ung Vänsteraktivister. Nu är det moderata affischer som förmedlar sina budskap på bästa plats, mitt i Stockholm. Tack Tina, tack Adelie som är affischeringsansvarig, tack alla MUF:are som ställde upp. Detta visar på den kraft som finns inom det Moderaterna Ungdomsförbundet.

Detta kommer säkert bli en bra valrörelse. Det visar MUF garanterat, nu tar vi an en valrörelse där framgången ligger efter hur mycket vi presterar. Det är bara att köra.

Bloggar: Ekonomisten, Kent, Mikael, Mary, Peter, Tokmoderaten.
Media: AB, AB, DN, Exp, SR, SvD, SvD.