tisdag, augusti 24, 2010

Nu glider man på sanningen som man oftast gör.

Alliansfritt går till attack mot regerings bostadspolitik för studenter. Det är viktigt att påpeka att båda blocken har brustit i förmågan att forma en bra bostadspolitik. Regeringen borde ha gjort mer för att förenkla regelverket och göra det lönsammare att bygga, de rödgröna har fokuserat för mycket på byggsubventioner, en satsning som har lett till att den största delen av de pengarna har hamnat i byggherrarnas fickor. Alliansfritt går till attack mot regeringens bostadspolitik för studenter, dock undanhåller man som oftast en del av sanningen kring situationen, speciellt i Stockholm. Här är lite information vad som har gjorts under den senaste mandatperioden.

"Sedan 2006 har vi initierat flera intressanta projekt för att få fram fler studentbostäder i Stockholms stad. Totalt har över 1400 nya studentbostäder byggts under mandatperioden. I våras gjorde vi ett handslag med Stockholms Studenters Centralorganisation, SSCO, om att ta fram 4 100 studentbostäder i Stockholms stad. Det är alltså väsentligt fler än vad S lovar när de säger 3 000 i hela länet, säger Joakim Larsson (M) ytterstads- och bostadsbolagsborgarråd." - Sten Nordin och Joakim Larsson.

Dessutom har man nu antagit en satsning på 700 nya studentbostäder på Lappkärrsberget. Ibland kan sanningen var lite svår att hantera, därför blir det ibland roligare att glida på den. Att falla i ordalag som "Men aldrig någonsin faktiskt bygga nytt" känns lite tafatt.