måndag, augusti 23, 2010

Reinfeldt stärker sitt grepp om väljarna

Fredrik Reinfeldt leder förtroendemätningen och har det största övertaget sen mätningar av denna karaktär startades 2007. Det står förstås i kontrast till de förtroendemätnignar som har varit för Alliansen under den tid då Fredrik Reinfeldt har haft stort förtroende hos väljarna. Folk har stort förtroende till personer, men bryr sig mindre om blockpolitiken. Folkets drömregering som SVT tog fram under Almedalsveckan bjöd på en uppsjö av politiker från höger till vänster. Från Reinfeldt och Borg till Bodström och Schyman. Dock saknades en viss Mona Sahlin i denna undersökning, vilket skapade en till fradgetuggande hos en viss SSU-ordförande.

SIFO som har bjudit på glädjande mätningar ger nu ytterligare en vitamininjektion i form av denna mätning. Reinfeldt stärker sitt förtroende något samtidigt som Sahlin tappar. Därmed blir gapet 45procent. Mätningar är mätningar, men det ger en mer energi att arbeta för valseger. Alla ansträngningar som nu görs är värdefulla för valutgången, och tänk vilka ansträngningar som nu görs, inte minst av Moderata Ungdomsförbundet som skördar taktiska segrar.

Valet kommer att handla mycket om person än om block om väljarna får säga sitt. Därför är det viktig att de mätningar som sker visar på ett övertag för Alliansen, men också för den statsministerkandidat som de har. För Reinfeldt inger ett förtroende hos väljarna. Kan man använda detta som tungan på vågen skulle detta vara en fördel för Alliansen i dess valkampanj. Att Mona har ett lågt förtroende är en börda, inte minst då den som inte kommer att bli statsminister har det största förtroende bland de rödgröna. Alliansen har nu en fördel både i partisympatimätningar och förtroende för sin statsministerkandidat, det är den fördel som de nu har när valrörelsen går in i en ny vecka av hårda ansträngningar.

Bloggar: Hagwall.
Media: AB, AB, GP, SvD.