onsdag, september 15, 2010

100 timmar kvar och SSU vill inte prata politik

Nu är det mindre än hundra timmar kvar tills vallokalerna stänger, hundra timmar att övertyga väljare om just sin politik. 102 timmar innan går SSU ut med ett utspel om att MUF borde dra tillbaka sin kampanjknapp "Rör inte min statsminister". Det som stör dem är att just denna knapp är en remix på en de mest framgångsrika antirasistkampanjerna som hade sit tursprung redan på 80-talet. Jytte Guteland påstår på allvar att MUF:s agerande underminerar den så viktiga kampanj.

Herregud Jytte, är det detta som du fokuserar på mindre än hundra timmar kvar till valet? Det är så uppenbart att SSU inte vill prata sakpolitiska frågor, utan gör detta till en poltisik fars där de kan gråta ut över allt som går emot dem. För det har ju inte varit en drömvalrörelse för varken SSU eller vänsterkartellen. Då kanske det skulle vara bra att försöka med lite politik, för slicka såren är ju något man kan ägna sig åt efter valet. Men Jytte började redan i Almedalen, och det har fortsatt hela valrörelsen. För en rörelse som sedan länge har övergett jobbfrågan för att göra struntutspel blir inte trovärdig.

Jag tycker att MUF:s knapp är en rolig knapp. Den har inget med att underminera den framgångsrika kampanj som startades under 80-talet. Däremot vänder jag mig emot den desperation som finns inom det rödgröna kollektivet. Jytte Guteland och Niclas Palmér uttrycker sitt ungdomsförbunds ovilja att prata ungas framtid. Det är den politiska härdsmälta som är talande för Socialdemokratiska Ungdomsförbundet. Det är tråkigt för partiet med den desperation som kommer från ungdomsförbundets sida, inte för att vänsterkartellen har haft brist på desperation.

Blgogar: Guero.
Media: SvD.