onsdag, september 01, 2010

What goes around....

Första september, arton dagar kvar till valet och startdagen för förtidsröstningen. Läget blir allt mer spännande och varje insats som görs är vad som i slutet avgör det verkliga valresultatet. Socialdemokraterna startar denna valmånaden med en ny attack mot Moderaterna. Fokus borde ju ligga på politiska sakfrågor, men återigen går S-maskineriet till personangrepp. Det är klart att paret Reinfeldt har gynnats av skattesänkningar, men är det just Reinfeldts privatekonomi som ska bli slagträt. Inget slår Ibrahim Baylan, valets största hycklare, mannen som innan valrörelsen drog igång på allvar gick ut med en önska om ett fair playkontrakt spinner nu igång ytterligare en smutskastningsattack.

Det är en desperation med stort D. Jag kan inte se något annat. De politiska utspel som de gör mottas inte på det sättet som de hade önskat, därför tar de till sin bästa gren, att smutskasta och förnedra sina motståndare, så lagom med fair play. Men desperationen märks även genom hela sosseriet. I morse bekräftade SSU-basen Jytte Guteland ytterligare en gång hur väl illa hennes insatser är för partiet. Partiet befinner sig i en intern kris inför öppen ridå och då kanske man hade fog att prata om vad som ligger bakom. Men Jytte sjönk återigen till den låga nivå och gick omedelbart till attack i hätska ordalag mot både Alliansen och den oberoende socialdemokratiske chefredaktören Peter Akinder. Hur kan Mona klara av denna persons minst pinsamma framträdanden?

Men återigen till attacken mot Fredrik och Filippa. Det är det här som Socialdemokraterna tydligen vill, att göra motståndarnas privatliv till politiskt slagträ i valrörelsen. Men ska vi prata privata människors ekonomi i valrörelsen gör Socialdemokraterna ett oerhört taktiskt misslyckande. Vi vet mycket väl om deras företrädare och hennes privatekonomiska förehavanden. Men nog sagt om det, hela Mona historia får tala för sig själv.
Att avundsjuka är något som styr Socialdemokraterna är talande.

Bloggar: Broman, Ekonomisten, Lake, MMK, Tokmoderaten,
Media: AB, DN, Exp, Exp, SvD, SvT.