fredag, oktober 15, 2010

Exit Bodström, på återseende

Thomas Bodström väljer nu att hoppa av sitt riksdagsarbete. Jag måste säga att han gör precis det rätta. Förtroende är förbrukat hos många, väljare som partikamrater. Som medlem i ett annat parti har jag bara kunnat luta mig tillbaka och skåda denna politiska fars som pågått. nu har de fått ett slut och det är förstås positivt för en del.

Särskilt positivt är det för Socialdemokraterna som nu inte behöver fokusera på ett stort problem som en riksdagspolitiker som försöker skapa sina egna gräddfiler. Fokus ligger nu förstås på att reda ut den kris som råder. Hur det nu kommer att fungera i den flod av knivhugg och revirpinkande återstår att se.

Thomas Bodström gör ett klokt beslut. Han lämnar den socialdemokratiska partitoppen ganska lägligt. Han kommer iväg från den smärtsamma process som hans parti tvingas genomgå och slipper stå till svars för sitt hanterande. Men ändå bygger detta beslut mycket på hans hänsyn för sin familj. Att sätta dem före förtjänar förstås all respekt. Att förvalta sitt förtroende som riksdagsledamot är viktigt, och när detta inte går att kombinera med den vardag som Bodström lever i är det förstås det bästa valet. Bodström kommer säkert tillbaka i framtiden, men han bör göra det när han känner att hans engagemang för riksdagsarbetet inte sätts på undantag. Inte bara för honom själv utan också för hans parti och hans partikamrater.