onsdag, november 24, 2010

Stonesturné utan Watts? Skulle inte tro det

Rykten florerar kring Rolling Stones nästa turné. Det kan tyckas vara intressant för världens mest kommersiellt framgångsrika turnésällskap att dra ut på vägarna igen. Men gubbarna i fråga ligger närmar sig sakta men säkert 70-strecket. Förhoppningarna kring fler turnéer med de rullande stenarna borde dock vara stora. Eftersom Stones i princip har bedrivit så kallade avskedsturnéer sedan tidigt 1970-tal, framkommer det varje gång som herrarna drar ut, att "This could be the last time", den klingande melodin från Stones framgångsrika 60-tal är en passande jingel i spekulationerna kring eventuellt fortsatt turnerande.

Det som man dock bör förvänta sig är en mastodontföreställning till turné ifall den skulle vara den sista, med biljettpriser därefter. Sällan skulle stenarna i fråga undvika sista chansen att fylla på sina pensionsfonder en extra gång, innan orken tryter och den tillbakadragande tillvaron tar vid. Dock bör man ta hänsyn till många av deras förebilder, Bo Diddly, Muddy Waters, Ray Charles som turnerade ändå ner i likkistan, och inte tala om rockens gudfader Chuck Berry som fortfarande duckwalkar någon scen, någonstans i världen.

Den turné som borde vara i antågande får inväntas med stor nyfikenhet. Just pågår nog både planering och diskussion för att övertyga den siste tveksamme om att en formidabel 50-årsturné ska kännas som given. Om så buttergubben Charlie Watts ger mig sig och masar med sig trumpinnarna ännu en gång, blir det en turné att se fram emot. Samtidigt som den sprithärjade sprattelgubben Ronnie Wood hålls i schack, kan Mick och Keith, "The Glimmer Twins" dra igång ytterligare en kassako till rockturné som världen sällan skådat. "You can't always get what you want", men med Stones kan du få vad som helst. Men utan Watts? Skulle inte tro det.

Media: AB,
ArtisanNews.