onsdag, februari 09, 2011

Stor röst men liten snopp?

"That bitch Brenda" är inte på sitt bästa humör enligt vissa. Bilden av det omaka paret, skiljaktiga men ändå oskiljaktiga paret Mick Jagger och Keith Richards, är en bild av ett framgångsrikt koncept. Stilbildande, kommersiellt framgångsrikt och en fortsatt längtan efter att förmedla det som det tycker allra mest om, kärleken till rockmusiken, det som gjorde dem berömda och nästintill odödliga.

Nu var det inte bara smeknamnet som kom ut av Keiths egna memoarer, det omtalade organet, då inte Micks röst, utan ett annat organ som personifierat Micks bravader. Hela deras karriär är en följegång i kvinnor som har avverkat den ene Stonesmedlemmen efter den andre, Mick i synnerhet en person som blivit synonymen av sexet, Keith drogerna och de två, "The glimmer twins" rocken i det odödliga begreppet sex, drugs and rock 'n roll.

Att nu en ytterligare turné skulle vara i fara kan man fundera kring. Vad bekommer Mick och Keiths despyter, är detta bara en del i de åratal av gliringar grabbar emellan. Det vet dock att förlusten av att gå skilda vägar skulle vara större än den tillvaro där de käbblas som två syskon. Det är som Keith sa en gång, ifall de skiljs åt måste de ändå göra upp om hela deragemensamma verk.

Därför tror jag inte att Mick lägger allt för stor energi på den offentliga förödmjukelsen. Han vet att saknaden av sin kamrat Keith är större än att de skulle gå skilda vägar. Därför blir turnén av ifall de bara vill. Jag kommer glatt sitta där och klicka till mig de där dyrt förvärvade plåtarna ännu en gång, this could be the last time.