torsdag, april 14, 2011

Det är bekräftat - (S) samarbetar med (SD)

"Därför är beskeden så tydliga från vårt rödgröna regeringsalternativ. Vi ger aldrig Sverigedemokraterna inflytande – aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång! Och det gäller också passivt inflytande." - Mona Sahlin 28 oktober 2009

Det här har nyligen nått TT.

"Rödgrönt förslag om a-kasseregler

De rödgröna har med stöd av SD i arbetsmarknadsutskottet fått igenom att riksdagen ska uppmana regeringen att återinföra "hundradagarsregeln" i a-kassan. Man ska inte behöva söka jobb utanför yrket på 100 dagar. (TT)"

Jag har inget emot att de rödgröna har en vilja att förändra reglerna kring arbetslöshetsförsäkringarna. Dock är ju den lilla saken det här med finansieringen av det hela. Sen har nu det hela bekräftats, S har genom Ylva Johansson bjudit in Sverigedemokraterna. Det gick förstås inte att vänta längre än så. Det hjälper inte nu med att man slår på regeringen för att Sd röstar på dem i 9 av 10 fall. Nu vet vi svart på vitt att de rödgröna har gjort något som inte regeringen har gjort, dvs gjort upp med Sverigedemokraterna. Det är nu som Sd får det inflytandet som man inte skulle få, Tack Socialdemokraterna!

Media: AB, DN, Exp, GP, SvD, SvT.