torsdag, april 14, 2011

När Ylva Johansson bytte upp till S(d)-vals

Vad som kommer att utrönas från dagens incident i riksdagskorridorerna återstår att vänta. Efter lunchens hastiga inlägg om hur herr Sven-Olof Sällström hade fått en generös inbjudan från Ylva Johansson till den rödgröna taburetten för att lyckas koka ihop en soppa som skulle sänka Alliansens regeringsminoritet ännu en gång. Nu kan man tyckas att de rödgröna är så pass sugna att få sätta en fjäder i hatten varje gång de fäller regeringen i riskdagskammaren att de för fram vilka förslag som helst utan att egentligen ha förankrat det rent finansieringsmässigt.

Efter en hastigt uppkommen ajournering i mötet yppade Ylva Johanssson de nu berömda orden "kom med här" till herr Sällström som borde ha satt bordsvattnet i halsen när han nu insåg att en ledande socialdemokrat nu bjöd in en sverigedemokrat in på kontoren till vad som nu försiggick där. Till följd av Tommy Waidelich krampaktiga svar till Johnny Skalin i gårdagens budgetdebatt, där Skalin frågade om Socialdemokraterna är att räkna med när det kommer till att hitta framtida samarbetsytor och Waidelich svarade hastigt "Alla kan räkna med Socialdemokraterna" var nu kanske en och annan sverigedemokrat beredd på något mer. Nu kanske det inte riktigt var det som Waidelich menade, men de sverigedemokrater som sedan den nya S-ledningen intåg har försökt slå in kilar hos Juholt och gänget kunde säkerligen känna en stilla öppning, det var trots inte ett tydligt "Nej tack!" vid det tillfället.

Till följd av Ylva Johanssons invit kan man förstå att herr Sällström blev förvånad nu när han inte fick en kall blick när han trånade med sina ögon efter resten av sina oppositionskamrater, utan nu bjöds in på ett arbetsrum varpå de goda herrarna Hanif Bali och Christoffer Järkeborn slet upp sina iPhones och twittrade friskt i korridoren om vad de trodde försiggick där inne. Vad sen som kom ut av detta, Patrik Björk var mer handfast än sin partikollega och markerade att på det här viset fick det inte gå till. Sällström förpassades ut lika snabbt som han kom in.

Vad som än försiggick, utvecklade sig detta till en livlig debatt ute på sociala medier. Den trogna nätrotsskaran tyckte givetvis ut till sina partikamrater svar. Peter skanderade från sitt röda berg om den vidriga moderata lögnen, Martin Moberg var minst lika upprörd att han på välkänt manér klistrade in ett väl valt Peter Högbergstycke på sin blogg.

Huruvida det leder till att riksdagsledamöternas twittrande nu begränsas får vi inte hoppas på. Socialdemokraternas gruppledare Carina Moberg tyckte väl detta var lite pinsamt att hon nu försöker begränsa ledamöternas förmåga att till att twittra sina tankar. "Man ska inte få kommunicera med omvärlden om det som avhandlas, det är min uppfattning.
" var några ord som kom som kommentar och man kan ju undra vilken respekt som Carina Moberg har för att vanliga väljare på sant demokratiskt manér ska få reda på vad reda på de folkvalda politikerna nu gör för våra lojalt betalada skattekronor.

Bloggar: Edvin, HAX, Stefan, Tokmoderaten.
Media: AB, AB, PolBlogg, SvD, SvD, SvD, SvD, SvT.