måndag, maj 30, 2011

Kunglig kylighet mot tidigare fränder

Det som går att notera väldigt tydligt är Kungens avståndstagande till en person som nog bör ses ett kapande av tidigare starka vänskapsband. Att stå som vänner till Kungen är ett privilegium i sig, att komma i olag med honom är nog det mest otaktiska man kan göra. Att Anders Lettström numer bör ses som en persona non grata i de kungliga kretsarna går inte att miste på. Kungen har ju självfallet sitt förtroende att tänka på, att omge sig av personer som går bakom hans rygg som Kungen vill påpeka det är förstås inte möjligt för honom.

Framträdandet är mer eller mindre en förutsättning för Kungen att kunna skaka av sig de anklagelser som riktas gentemot honom. Det finns i nuläget två versioner, Kungens och TV4:s. Ifall nu TV4 vill driva detta vidare finns det bara ett alternativ, att visa bilderna. Det ansvaret bör de veta om, att driva en linje där man påstår sig ha bilbevis men inte visar dem går inte i längden. Det med vetskapen att Kungen nu har gjort sitt avståndstagande inför läsare och tittare.

Det enda som skulle allvarligt skada mitt förtroende inför Kungen är just om de där bilderna visades och att deras äkthet kunde bevisas. Om nu TV4 inte har något mer att komma med är det kanske dags för dem att just vända blad. Jag vill gärna göra det.

Bloggar: Camilla, Caroline, Göran.
Media: AB, AB, DN, DN, SvD.