lördag, maj 28, 2011

Kvar på tronen med kronan på sned

När denna vecka har lagt sig vill nog en del se att denna vecka inte hade inträffat. Situationen för Kungen har varit den mest angelägna diskussionspunkten under veckan. Trots TV4:s oförmåga att visa de bilder som påstås finnas, naggas Kungens förtroende i kanten. Svårigheten att slippa undan anklagelserna om hans vänners eventuella samröre med folk inom den undre världen är stor. Efter förra årets debackel med den kritiska romanen "Den motvillige monarken" var det knappast detta som behövde hända för att stärka Kungens positioner hos den svenska befolkningen.

Trots de negativa rubrikerna kring Kungen är det förtroendet för honom som påverkas. Det finns självklart ljuspunkter i mörkret. Ljuspunkten stavas Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Om det är där lösningen finns för att rädda hela Kungahusets förtroende i längden blir Kronprinsessparets förehavanden och framträdanden den bärande pelaren för Kungahuset. Det är just Kronprinsessan som sedan länge har varit den som arbetat med att hålla uppe förtroendet och träda in där de andra medlemmarna i Kungafamiljen fallit ifrån.

Därav blir stödet för att just Kronprinsessan ska ta över talande för hur det svenska folket ser på just Kungahuset. Där blir förtroendet för Kungahusets bevarande en betryggande faktor. I längden måste Kungahuset komma ifrån dessa rubriker. Situationen för Kungahuset och en monarkianhängare som undertecknad är ganska spänd, inte minst när det arbete som Kungahuset utför kommer i skymundan för svärtande rubriker.

Detta innebär förstås att Hovet nu måste se över situationen hur de kan reda ut dessa kontroverser och arbeta för att uppbygga ett starkt och stabilt stöd för Kungahuset. Fortfarande har vi inte fått se dessa omtalade bilder, det är en negativ faktor för Hovet som med all rätt inte kan kommentera vad som finns på bilderna. Dock ligger ansvaret på att kraftigt ta avstånd från dessa anklagelser som nu riktas mot Kungen. För Kungahusets bästa för detta nu redas ut snarast möjligt.

Media: AB, DN, DN, Exp, SvD, SvD.