söndag, juni 19, 2011

Big Man Clemmons magi dör aldrig med hans bortgång

"my brother, my friend, my mystery, my thorn, my rose, my keyboard player, my miracle man and lifelong member in good standing of the house rockin', pants droppin', earth shockin', hard rockin', booty shakin', love makin', heart breakin', soul cryin'... and, yes, death defyin' legendary E Street Band."

Efter Danny Federicis död höll Bruce Springsteen ett tal till hans ära, med denna avslutning. Big Man Clemmons var ett av alla grundfundament i The E Street Band, dock är han en av de mest oersättliga. Det hål som Danny lämnade efter sig vid keyboarden gick att fylla tämligen snabbt. Dock är Clarence medverkan till E Street Bands succé vital. Clarence var den stora förgrundsgestalten för saxofonrock. Hans medverkan skapade många odödliga låtar, hans positiva yttre skapade en energi som gick att ta på. E Street Band är det bandet som får Bruce Springsteen att växa från en hög nivå till en ännu högre.

Clarence Clemmons medverkan i E Street Band var vital för att skapa den magi som de har lyckats förmedla många gånger om. Som när de nästan rev Ullevi 1985, när de lyckades skapa samma magi 2003 som 2008. En person som Clarence är minst lika oersättlig som The Boss själv.

Clarence Clemmons död kan betyda slutet för E Street Band, kanske gör det inte. Det är upp till dem att avgöra. I saknaden av Clarence går det alltid att gå tillbaka till de odödliga moment som han har skapat genom sin medverkan i historieskapande, legendariska E Streeet Band.

Bloggar: Fredrik.