tisdag, juni 14, 2011

Valrossmustaschen mot hundögonen - Imorrn börjar det

Jag börjar fundera krig hur Reinfeldt kommer att agera nu när han ställs gentemot en ny utmanare i den långdragna kampen om vem som bäst bär förtroendet som statsminister. Reinfeldt har tidigare fått frågan hur han kommer agera. Man kan väl säga att hans svar var lika kyligt som självsäker: "detta är den tredje socialdemokratiske partiledare som jag ska hantera" är signalen. I mina ögon har jag svårt att tro att Reinfeldt skulle ha anledning att vara rädd för sin nye motkombattant. Juholt fick vänta tre månader på en batalj till skillnad från nästan ett och ett halvt år som Reinfeldt fick vänta på Göran Persson.

Dock är det ett faktum att Reinfeldt hanterar en ny helt motståndare, ingen är den andra lik. Vad Juholt besitter för skills när det kommer till debatt, mano a mano är en vetskap som än så länge är låg. Då blir intresset som politisk meningsmotståndare lika stort som hos Juholts stödtrupper. Vad nu Juholt ska kommunicera för linje för att bräda en motkombattant som hanterat Juholts företrädare på ett bekymmerslöst sätt.

Det är dock stora förhoppningar kring den debatt som avslutar det första året på denna mandatperiod i riksdagen. Reinfeldt ska hantera ytterligare en socialdemokratisk partiledare. Håkan Juholt ska in i debattens hetluft. Det är ingen återvändo nu, imorgon är det en intressant debatt på G. Jag hoppas att Reinfeldt/Juholt inser detta. Det är många som ser fram emot utfallet av denna debatt, en debatt där fajten Reinfeldt/Juholt kommer att vara den som stjäl fokus, i allafall denna gången.

Bloggar: Ailas, Högberg som missar debatten pga sin operation, hoppas det går bra ;), Maria, Martin, Sebastian,