lördag, juli 02, 2011

Aftonbladets äckliga metoder har tagit ett steg längre

Aftonbladet har på morgonen tagit ett steg längre i den kampanj mot den sedan länge avgångnde och numera försvarslöse före detta arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin. Det absurda drevet som Aftonbladet bedrev för ett år sen under Almaedalsveckan tar ny fart igen i takt med att folk förbereder sin resa ner till årets begivelser i Almedalen. Detta borde rimligtvis var en död historia. Men Aftonbladet tycks inte stilla sig utan drar upp liket ett år senare och fortsätter att trampa på det.

Tottos avhopp blev lite märkligt när vi inte riktigt visste historien bakom det. Dock kom avslöjandet några timmar senare. Littorin erkände senare att han hade ägnat sig åt att besöka sexchattar och på det sättet var det svårt att se en framtid för Littorin i regeringstaburetterna. Det som nu händer är något som rimligtvis borde ha varit något som hade belysts i det drev som gick förra året. Jag finner denna granskning något märklig.

Denna gången försöker Aftonbladet hävda att detta beteende har en betydande säkerhetsrisk. Detta eftersom Littorin haft kontakt med en person som anklagas för att ha förmedlat småbarn. Man väljer att i detta läge basunera ut att Littorin har hamnat i ett läge där han kan ha blivit utsatt för utpressning av denna "Ida".

Jag finner dock inget förtroende för den granskning som Aftonbladet försöker hävda. Detta eftersom deras beteende förra året stank mer lösnummerjournalistik än seriös granskning. Lena Mellins och nu Jan Hellins insinuationer om Littorins eventuella förehavanden luktar i nuläget bara unken journalistik i ett fall som rimligen borde ha varit dött sedan länge. Jag kunde ha väntat mig något mer grundat, där har Aftonbladet en lång väg att gå för att övertyga mig.

Bloggar: Högberg, Kjellberg, Lidby, Moberg, Tokmoderaten, Torbjörn, Zac.
Media: AB, AB, AB, AB, AB, AB, SvD.