måndag, juli 04, 2011

#Almedalen - Bara Aftonbladet tycks bry sig

Aftonbladet drar vidare på sitt strävan om att överbrygga fiaskot med förra årets rapportering. Sven-Otto Littorin har som det har varit känt sen ett år tillbaka, ägnat tid på diverse sexchattforum. Vad nu Aftonbladet vill få ut av det hela kan man undra. Det som framgår av rapporteringen är om Littorin har använt sin tjänstedator för sina privata syften. Att han har gjort det och att han har tagit konsekvenserna för det är redan känt. Varför man nu fortsätta gräva i det, jaga en man som sedan länge är borta från politikens hetluft är en fråga som Aftonbladet får svara på.

Det finns självklart regler policys kring användandet av tjänstedatorer. Konsekvenserna tas av de som missbrukar dem. En opolitisk tjänsteman fick ta konsekvenserna och fick lämna sitt arbete. Littorin fick ta konsekvenserna av sitt sexchattsmissbruk. Därmed kan frågan om hur han använde sin tjänstedator till dessa ändamål kännas som en bifråga, en fråga i ett fall som är död sedan länge.

Dock tycks inte Aftonbladet kunna komma över fiaskot över att man själv fick bara hundhuvudet efter förra årets rapportering. Jan Helin och Lena Mellin som var tjänstgörande chefredaktör under förra årets Almedalsveckan, driver fortsatt på sitt självständiga drev. Det är skönt att andra medier inte har hakat på storyn denna gången. Det som de begär ut är uppgifter om Littorin har använt regeringens tjänstedator till sitt privata sexchattande. Varför de fortsatt vill jaga Littorin är en fråga som de får svara på, och ta ansvar för.