söndag, juli 31, 2011

Reinfeldt på Hemköp och i Antalya, samtidigt?

Media och allehanda bloggare nu försöker släta över Reinfeldt ett rykte om att vara frånvarande och slapp i hanteringen kring tragedin i Norge. Det är trots allt en kris som rör Norge och ska hanteras av den norska regeringen. Kritiken har varit i vissa stunder ovärdig då den inte har stått i proportion till vad som har gjorts. Uppenbarligen hade många viljat att statsministern hoppat runt bland tv-soffor och besökt allehanda manifestationer.

Det senaste ryktet rör sig om att paret Reinfeldt egentligen befinner sig i Turkiet och det har spunnits ganska mycket på det. Frågan är bara om han är där nu. Eftersom den person som sades sig ha sett Reinfeldt på planet till Antalya inte har några bilder, finns bara rykten att gå på. Dock finns det bildbevis på att han var på Hemköp/Åhlens City idag. Frågan är bara då, har han kanske kommit hem eller befinner han sig på två platser samtidigt?

Dock kan jag tycka att kritiken mot att Reinfeldt skulle vara Turkiet är rätt orättfärdig. Som minister är man trots alltid i tjänst, regeringsarbetet stannar inte upp för att statsministern åker utomlands, och dessutom det faktum att detta är en kris i Norge som ska hanteras av den norska regeringen. Proportionerna av denna historia är ganska små i jämförelse med Putin som vägrade lämna semestern då en atomubåt sjönk till botten. Det hela blir bara ett billigt försök till att plocka inrikespolitiska poäng på en kris som inte är svensk, utan norsk och ska hanteras av den norska regeringen, inte den svenska.

Fotograf: Niklas Gillström.
Bloggar: Tokmoderaten.
Media: AB, DN, SvD.