onsdag, augusti 31, 2011

We lööf Annie

Hela processen går mot sitt slut. Annie som gick in i processen som en Johansson, kommer ut som en Lööf, nybakad jur.kand och med en trolig nominering att ta över rodret över Centerpartiet. Om drygt en och en halv timme presenteras förslaget. Responsen från distrikten är nästintill enig. Anders W Jonsson som har lyft sig under den turné som har pågått har dock inte räckt till, Anna-Karin Hatt som sågs som Annie utmanare har fått se sig frånkörd när distrikten har fått säga sitt.

Annie Lööf har jag träffat vid en rad tillfällen. Annie tillhör en av de mest intressanta politikerna i den yngre generationen. Nu får hon ett ansvar, ett tungt ansvar. Hon ska vända ett parti och föra den i en positiv riktning. Hon ska vända den förtroendetrend som har belastat Centerpartiet och hon blir nu an av Alliansens fyra företrädare, redo att stå vid Fredrik, Jan och Görans sida.

Annie med sin profil som lyfter fram marknadens roll som kombinerar starkt tillväxt med en grön profil, en profil som bygger på innovationer och morötter istället för förbud och regleringar. Annies motstånd mot den delade föräldraförsäkringen har också lyft henne under den process som har rått.

Det blir troligtvis ingen direkt överraskning idag halv elva. Annie får sitt stora politiska uppdrag. Nu är det hon som står på toppen av Centerrörelsen, redo att utveckla ett parti som långt ifrån har spelat ut sin roll i svensk inrikespolitik, långt ifrån vad vissa vill påstå och önskar sig. Maud Olofsson inledde Centerpartiets resa som ett parti med en tydligare borgerligt alternativ, Annie ska profilera det ytterligare förhoppningsvist. Då finns framtiden där, både för Annie och för Centerpartiet.

Bloggar: Göran, Peter.
Media: AB, DNDNExp, SR, SvDSvD, SvT.