fredag, september 23, 2011

Mycket prat om jämställdhet S, mindre verkstad

Det är som sagt väldigt mycket prat från S om mer jämställdhet. Det har pratats om att jämställdheten har fått ta några steg tillbaka med Alliansens politik. Självklart har vi olika syn på familjers situation. Den ena, Alliansens där makten förflyttas mer till köksborden och Socialdemokraternas där man anser att politiken visst kan vara med och påverka människors vardag. Rätten till heltid, rätt till barnomsorg under alla tider är två förslag, till det höjningen av den tillfälliga föräldrapenningen. Martin och Sebastian lyfter Fredrik Reinfeldts DN Debattartikel och gör den till en inrikespolitisk inlaga.

Därför har jag några frågor:

  • Om man till exempel är emot vårdnadsbidraget, varför röstar man för det på kommunal nivå, som i Örebro? Varför inte lägga ner sina röster och inse att man inte kommer få igenom avskaffandet?
  • Om man vill verka för barnomsorg under alla tider, varför vill man då slopa barnomsorgspengen vilket ger många en möjlighet att skaffa barnomsorg under obekväma tider? Speciellt kvinnor som jobbar inom vårdyrket påverkas av detta.
  • Att fler kvinnor kan jobba och därmed bidra är oerhört viktigt och här måste politiken än mer hjälpa till.” Hjälpa till, varför är det viktigare att politiken hjälper till snarare än familjer själva får ta besluten hemma vid köksbordet?