lördag, november 05, 2011

Grekland - inte tid för fler kompromisser

Giorgos Papandreou hängde i ett löst snöre. Han har återigen fått sitt förtroende, om än naggat i kanten. Nu finns det all anledning att förvänta sig följande, en bred politisk sammanslutning och ett slut på EU:s slapphänthet.

En intervju med Göran Persson sade något, enligt GP låg mycket av skulden på just länder som Tyskland och Frankrike som enligt honom tilläts tumma på stabilitetspakten. När stora elefanter får gå lös i porslinsaffären ger det alltid mindre länder en anledning att känna man inte bör respektera de gemensamma spelreglerna. I sig förstår jag Göran Persson i det avseendet.

Därför bör Papandreous fortsatta förtroende ses som ett kvitto att de egna fortfarande hyser förtroende för hans agenda. Det är bara det att nu krävs det bättre sammanslutning. I tider av stor kris brukar det vara mer regel än undantag att bredare sammanslutning eftersträvas. Det finns ingen tid att dalta med något, vare sig Grekland eller med de gemensamma spelregler som är tänkt att bygga EU:s medlemsländer starka.

Bloggar: Cornucopia, DHEGöran, Kent.
Media: AB, DN, DN, DNExpExp, SvDSvD, SvD.